Результати пошуку

Що таке буферний склад і навіщо він потрібен бізнесу?

Що таке буферний склад і навіщо він потрібен бізнесу?

Осінь і зима —  найбільш складні періоди для логістики роздрібних продавців, дистриб’юторів, інтернет-магазинів. Важливо підготувати сезонну продукцію, святковий асортимент товарів. До того ж компанії повинні спрогнозувати купівельний попит: слідкувати за тим, щоби на складі завжди були запаси. Бізнес, що не вміє контролювати коливання на ринку, втрачає прибуток і не може впоратися з великими навантаженнями. 

Що таке буферний склад і навіщо він потрібен бізнесу? - 2

Щоб підготуватися до пікових навантажень, потрібно завчасно закупити й віддати товари на зберігання. Однак, часто трапляється так, що на складі немає вільного місця для запасів. У цій статті ми розповімо, що таке буферне зберігання й проаналізуємо попит на склади тимчасового зберігання в Україні.

Що таке буферний склад?

Логістика —  це не лише про транспортування з точки А в точку Б. Це мистецтво керування матеріальними потоками й прогнозування попиту. Все це перегукується з філософією ощадливого виробництва (lean manufacturing), яку вперше почали використовувати на заводах Toyota. 

Ощадливе виробництво —  це концепція, згідно з якою підприємством потрібно керувати так, щоб мінімізувати всі види втрат. Коли у компанії немає достатньо запасів, щоб задовольнити споживчий попит, вона зазнає втрат. 

Таким чином, буферний запас —  це продукція, що знаходиться на останній стадії виробництва. Компанії використовують її для того, щоб закрити потреби клієнта у випадку стрімкого зростання попиту на товар. 

Однак, терміни зберігання буферних запасів можуть коливатися від кількох тижнів до місяців. Наприклад, великі ритейлери починають закуповувати додаткові партії товарів для святкових продажів ще восени. Весь цей час запаси потрібно зберігати на складі. Але часто трапляється так, що в основних приміщеннях немає вільного місця. Тому компанії орендують додатковий складський простір. Таким чином, буферний склад —  це приміщення для тимчасового зберігання запасів.

Що таке буферний склад і навіщо він потрібен бізнесу? - 3

Буферне зберігання: яким компаніям підходить послуга

Буферне зберігання підходить будь-яким компаніям, діяльність яких пов’язана з купівельним попитом. Зазвичай це: 

  • Виробники. 
  • Імпортери та експортери.
  • Дистриб’ютори. 
  • Роздрібні мережі. 
  • Електронна комерція. 

Пандемія коронавірусу показала багатьом компаніям, чому так важливо створювати буферні запаси. Навесні 2020 року, перед тим, як почали діяти карантинні обмеження, в усіх країнах почались коливання споживчого попиту —  люди масово скуповували продукти харчування й предмети першої необхідності. Ритейлери не встигали закуповувати нові товари. Отже, на полицях магазинів був дефіцит. 

Влітку 2020 року, епідеміологи почали говорити про нову хвилю коронавірусу. Багато компаній почали створювати буферні запаси продукції. Наприклад, у серпні польське видання Eurologistics повідомило про зростання попиту на склади тимчасового зберігання. Найбільше послугою буферного зберігання зацікавились компанії, що імпортували товари з Китаю, виробники й дистриб’ютори миючих засобів, інтернет-магазини. 

Ще один випадок, коли потрібні буферні склади, —  це відкладений попит. Багато споживачів роблять запаси продукції. Наприклад, це можуть бути сезонні овочі чи товари довгострокового використання (миючі засоби, предмети особистої гігієни, тощо). Спрос на такі категорії продукції сильно коливається.

Що таке буферний склад і навіщо він потрібен бізнесу? - 4

Буферні склади в Україні: як знайти та де орендувати

На українському ринку попит на буферні склади зростає в періоди пікових навантажень. Однак, компанії часто не можуть знайти відповідне потребам бізнесу приміщення. Платформа WareTeka пропонує рішення —  сервіс On-Demand для підбору складів тимчасового зберігання. Ви можете орендувати відповідну кількість палетомісць у надійних 3PL-операторів. Таким чином, ви сплачуєте лише за корисний простір для зберігання. 

Зазвичай, склади для тимчасового зберігання знаходяться у великих містах України, —  Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, тощо. Логістичні провайдери пропонують приміщення для різних типів продукції. Сухі склади —  для зберігання товарів, що не вимагають особливих температурних умов; холодні й холодильні —  для різних груп продуктів харчування, тощо. 

WareTeka співпрацює з ТОПовими логістичними провайдерами —  Pakline Logistics, NP Logistic, Raben, Ekol та іншими. Станом на 22 грудня 2020 року, в 3PL-операторів партнерів платформи є така кількість вільних палетомісць на буферних складах:

Що таке буферний склад і навіщо він потрібен бізнесу? - 5

До того ж спеціалісти WareTeka можуть підібрати склад тимчасового зберігання й у інших містах України —  Кривому Розі, Хмельницькому, тощо. Ми співпрацюємо і з великими логістичними провайдерами, і з локальними компаніями. 

Ви можете звернутися по допомогу до спеціалістів платформи. Ми допоможемо підібрати варіант під потреби бізнесу —  проаналізуємо обсяги продукції, кількість необхідних палетомісць; розрахуємо вартість зберігання й вантажно-розвантажувальних робіт у різних 3PL-операторів. 

Вміння керувати споживчим попитом, забезпечувати продукцію в потрібний час, в потрібне місце у необхідній кількості, —  це важлива навичка для розвитку бізнесу. Якщо ви зіткнулися з проблемою пошуку складу для тимчасового зберігання, WareTeka допоможе.

Висновки

Буферний склад —  це приміщення, де зберігають “резервні” запаси продукції. Такий підхід дозволяє компаніям швидко реагувати на сезонні зміни у поведінці покупців і вирівнювати споживчий попит, якщо це необхідно. Зазвичай на буферних складах зберігають товари протягом короткого проміжку часу. 

Що таке буферний склад і навіщо він потрібен бізнесу? - 2

Створення буферних запасів —  це важливий елемент стратегії ощадливого виробництва. Такий підхід дозволяє компаніям мінімізувати втрати. 

Вміння керувати споживчим попитом, забезпечувати продукцію в потрібний час, в потрібне місце у необхідній кількості, —  це важлива навичка для розвитку бізнесу. Якщо ви зіткнулися з проблемою пошуку складу для тимчасового зберігання, WareTeka допоможе.

Порівняння об'єктів
Немає інформації для порівняння