Складний пошук
Більше варіантів пошуку
ми знайшли 0 результати
Результати пошуку

ТОП-14 найбільших складів в Україні: рейтинг від платформи WareTeka

ТОП-14 найбільших складів в Україні: рейтинг від платформи WareTeka

Хоча ринок складської нерухомості лише почав розвиватися в Україні, деякі компанії та логістичні оператори інвестують у будівництво великих логістичних центрів. Такі комплекси — це величезні площі складів, офісних та адміністративних будівель із розвиненою інфраструктурою.

У цій статті ви дізнаєтесь про 14 найбільших логістичних комплексів України, деякі з яких можна орендувати на платформі WareTeka.

Таблиця найбільших складів України

Більшість логістичних комплексів, про які ми розповідаємо у статті, розташована у Київській області. Адже саме тут є промислові потужності, офіси найбільших українських та міжнародних компаній, дистрибутивні центри. Тут розвинене повітряне та залізничне сполучення, проходять автомагістралі національного та міжнародного значення.

ТОП-14 найбільших складів в Україні: рейтинг від платформи WareTeka - 2

Також логістичні комплекси розташовані на Одещині. Це розташування вигідно своєю близькістю до Одеського торговельного порту, найбільшого порту України. У Зимній Воді Львівської області також побудовано великий логістичний центр. Його розташування є стратегічно важливим для компаній, діяльність яких пов’язана з країнами ЄС.

Назва об’єктаРозташуванняПлоща, м²
1Логістичний центр “РЛЦ-Квітневе”c. Квітневе, Київська область129 400
2Складський комплекс “BF Terminal”с. Мартусівка, Київська область128 336
3Логістичний комплекс “МЛП-Чайка”с. Чайки, Київська область115 000
4Логістичний комплекс “AMTEL PROPERTIES”с. Білогородка, Київська область100 208
5Логістичний центр “Калинівка”смт Калинівка, Київська область100 000
6Логістичний центр “West Gate Logistic”с. Стоянка, Київська область96 455
7Складський комплекс “Unilogic Park”м. Бровари, Київська область75 000
8Складський комплекс “Protec Зимна Вода”с. Зимна Вода, Львівська область73 000
9Складський комплекс “Рабен Україна”смт Велика Димерка, Київська область70 000
10Логістичний комплекс “Комодор”с. Калинівка, Київська область69 000
11Логістичний комплекс “Одеса Логістик Парк”с. Дачне, Одеська область64 600
12Логістичний комплекс “Макарівський”с. Колонщина, Київська область61 992
13Логістичний комплекс “EAST GATE LOGISTIC”м. Бориспіль, Київська область49 716
14Логістичний центр “РЛЦ-Одеса”с. Дачне, Одеська область36 000

№1. Логістичний центр “РЛЦ-Квітневе”

“РЛЦ-Квітневе” — найбільший логістичний комплекс в Україні сьогодні. Його площа 129 400 м². На території комплексу розташовані офісні та побутові приміщення, автостоянки для автотранспорту. Мультитемпературний комплекс побудований із матеріалів високої якості, що разом із технологічним обладнанням дозволяє оптимізувати витрати електроенергії.

У “РЛЦ-Квітневому” можливе зберігання товарів у мультитемпературних камерах від -24 °C до +12 °C. У зоні експедиції підтримується температура від -10 °C до +12 °C, ширина самої зони — 18 м. Висота стель становить 12 м, крок колон — 12х24 м, максимально допустиме навантаження на підлогу — 5 тонн на квадратний метр. Кількість докових воріт — 1 на 700 м².

Логістичний центр знаходиться в селі Квітневе, за 8,6 км від міста Києва. Він розташований біля траси Н-07 Київ — Суми. Неподалік центру знаходиться транспортна розв’язка з можливістю виїзду на магістралі М-01 та E95.

№2. Складський комплекс BF Terminal

BF Terminal — митно-логістичний комплекс, що охоплює склади класу “А”, митний термінал, офісні та побутові приміщення, місця для паркування та TIR-стоянку. Комплекс займає 128 336 м². Також на території комплексу здійснюється контроль зважування до 60 тонн. Крім оренди приміщень, у BF Terminal є можливість отримати митні та додаткові складські послуги. Весь комплекс обладнаний системами відеоспостереження та пожежогасіння.

Висота стель складів BF Terminal складає 12 м, крок колон — 12×24 м, навантаження на підлогу — 6 тонн на квадратний метр. Прокладені оптоволоконні телекомунікації. Складські приміщення обладнані системами опалення, вентилювання та кондиціювання. Для виїзду транспорту зі складу побудовано ворота з пандусами. Є можливість орендувати стелажне обладнання та вантажно-розвантажувальну техніку разом із складською площею.

Логістичний комплекс розташований у селі Мартусівка Київської області. Відстань від Києва — 17 км. Є зручна розв’язка: виїзд на трасу міжнародного значення М-03 та на магістралі (Харків, Бровари, Бориспіль). Ще одна перевага — близькість комплексу до міжнародного аеропорту “Бориспіль”.

№3. Логістичний комплекс “МЛП-Чайка”

Площа комплексу “МЛП-Чайка” становить близько 115 000 м² складів класу “А”. Загальна територія ділянки — 20 га. Крім трьох складів, тут розташовані офісні приміщення та автостоянки для вантажного та легкового транспорту. Для охорони об’єкта встановлено централізовану систему безпеки, відеоспостереження, контроль доступу, є фізична охорона. Пожежну безпеку забезпечують сигналізація та спринклерна система пожежогасіння.

ТОП-14 найбільших складів в Україні: рейтинг від платформи WareTeka - 3

Склади “МЛП-Чайка” відповідають усім вимогам класу “A”: висота стель — 12 м, крок колон — 12×24 м, бетонна підлога з антипиловим покриттям може витримувати навантаження до 6 тонн на квадратний метр. Приміщення оснащені воротами з автоматичними вирівнювальними платформами на кожні 1000 м². На складі підтримується температура від +14 °C до +20 °C в залежності від пори року. Є телефонна мережа, підключення до інтернету та інші комунікації.

Комплекс знаходиться у селі Чайки Київської області. Він розташований за 800 м від автотраси М-06 (Київ — Чоп), що сполучає столицю із західним кордоном України та є частиною міжнародного маршруту Е40. Також за 5 км від комплексу знаходиться Велика окружна дорога Києва.

№4. Логістичний комплекс AMTEL PROPERTIES

Комплекс AMTEL PROPERTIES площею 100 208 м² — ще один з найбільших об’єктів Київської області. Він розташований на 17,5 га земельної ділянки, де також знаходяться адміністративні будівлі, побутові та офісні приміщення, автостоянка, під’їзні шляхи. Комплекс має всі необхідні комунікації: водопостачання (артезіанська свердловина), газопостачання (автономна котельня), електроенергія, телефонна мережа, інтернет. Безпеку об’єкта забезпечує цілодобова охорона. Спринклерна система пожежогасіння, ліхтарі димовидалення, пожежні гідранти та сигналізація входять до складу системи пожежної безпеки комплексу. 

Цей сучасний комплекс класу “А+” має такі технічні характеристики: висота стель — 12 м, крок колон — 12×24 м. Підлога з антипиловим покриттям “Pandex F-3” витримує навантаження до 8 тонн на квадратний метр. Є обладнання для зручного зберігання та обробки продукції на складі: 12 000 комірок для зберігання, 6-рівневі стелажі, вантажно-розвантажувальна техніка та механічні рокли. Склад обладнаний системою Warehouse Management System (Mantis Logistics Vision). Є відеоспостереження у зонах зберігання та відбору товарів. На кожні 780 м² розташовуються докові ворота. На складі підтримується постійна температура від +10 до +25 °C.

AMTEL PROPERTIES знаходиться за 10 км від Києва, у селі Білогородка. Комплекс розташований на автодорозі Т-1012, між трасами на Одесу та Житомир. Від Великої окружної дороги Києва до складського комплексу — 6 км. Є доступ до залізничних станцій “Крюківщина” та “Боярка”.

№5. Логістичний центр “Калинівка”

Вантажообіг комплексу “Калинівка” становить 2 000 000 т на рік. Площа земельної ділянки під комплекс, у тому числі адміністративно-побутовий корпус, — 19 га, територія центру — 100 000 м².

У “Калинівці” здійснюється приймання та вивантаження українських та імпортних товарів, комплектація та відвантаження товарів оптовим покупцям. Для ефективної роботи складу оприбуткування здійснюється за допомогою штрихкодування, палети доставляються електронавантажувачами до заданих комірок 6-ярусних стелажів.

Логістичний центр знаходиться у смт Калинівка Київської області. У безпосередній близькості знаходиться автомагістраль М-05 Київ — Одеса, що збігається з Європейським маршрутом E95. Неподалік складу розташована залізнична станція “Васильків-1”.

№6. Логістичний центр “West Gate Logistic”

Логістичний комплекс “West Gate Logistic” знаходиться в безпосередній близькості від столиці — за 1 км від міської межі, і за 22 км від центру Києва. Комплекс складається з двох складів класу A, офісів, місць для паркування для легкового та вантажного транспорту. Територія комплексу огороджена та охороняється. Є доступ до інтернету, телефонні та інші комунікації.

ТОП-14 найбільших складів в Україні: рейтинг від платформи WareTeka - 4

На складах підтримується регульована температура від +16 °C до +24 °C. Є система пожежогасіння та кондиціювання. Висота стель — 12 м, крок колон — 12х24 м, допустиме навантаження на підлогу — 5 тонн на квадратний метр. Підлога бетонна, з антипиловим покриттям. На кожні 1000 м² розташовані ворота з автоматичними вирівнювальними платформами. Є можливість зберігання у зоні мезоніну.

“West Gate Logistic” знаходиться у селі Стоянка Київської області. Найближча автотраса до комплексу — М-06 (Київ — Чоп), що збігається з європейським автомобільним маршрутом Е40.

№7. Складський комплекс Unilogic Park

Unilogic Park — складський комплекс у Київській області. Його загальна площа становить 75 000 м². Пожежну безпеку забезпечують пожежна сигналізація та гідранти. Комплекс підключений до центрального водопостачання, міського водопроводу та каналізації, є власна котельня та доступ до свердловини.

Чиста висота стелі комплексу складає 6 м. Максимально допустиме навантаження на підлогу — 6 тонн на квадратний метр. Unilogic Park обладнаний рампами, у тому числі нульовими та прибудованою розвантажувальною рампою.

Складський комплекс знаходиться у Броварах, місті-супутнику Києва. За 1,5 км від Unilogic Park проходить траса Київ — Чернігів М-01, що збігається з міжнародними маршрутами E95 та E101. В безпосередній близькості від складу проходить залізнична гілка “Дарниця — Ніжин”.

№8. Складський комплекс “Protec Зимна Вода”

Одним із найсучасніших складських комплексів є саме цей технопарк. Першу чергу комплексу вже введено в експлуатацію. До його складу входять сухі та холодильні склади класу “А”, побутові приміщення, офіси, автостоянки та контрольно-пропускна система. Комплекс обладнаний спеціальним складським програмним забезпеченням Warehouse Management System та Yard Management System. “Protec Зимна вода” цілодобово охороняється, у комплексі ведеться відеоспостереження.

Висота стелі “Protec Зимна Вода” — 12,5 м, крок колон — 12х24 м. На сухих складах комплексу підтримується температура від +15 °C до +24 °C, холодильних — від -2 °C до +10 °C; від -18 °C до -22 °C. Комплекс має всі необхідні комунікації: електропостачання, твердопаливну котельню, водопостачання. Приміщення оснащені секційними воротами з доклевелерами.

“Protec Зимна Вода” розташований біля села Зимна Вода, на львівській об’їзній дорозі, що є частиною магістралі М-06 Київ — Чоп. Крім того, комплекс знаходиться на перетині М-11 (Львів — Шегині) та М-10 (Львів — Краковець). Обидві дороги ведуть до польського кордону. Що стосується залізничного сполучення, то поряд із “Protec Зимна Вода” проходить залізнична лінія Львів — Мостиська.


У складського комплексу “Protec Зимна Вода” є вільна площа для оренди. Дізнайтеся деталі на WareTeka.


№9. Складський комплекс “Рабен Україна”

Це головний дистрибуційний центр компанії “Рабен Україна”, що є частиною міжнародного логістичного провайдера “Raben Group”. Площа центру складає 70 000 м². На території комплексу здійснюється цілодобова охорона, ведеться відеоспостереження.

ТОП-14 найбільших складів в Україні: рейтинг від платформи WareTeka - 5

Комплекс складається з митного складу, складу тимчасового зберігання, складів крос-докінгу, є обладнані зони для продовольчих та непродовольчих груп товарів. Також є окремі приміщення для небезпечних вантажів ADR. Для кожної групи продукції створено оптимальну вологість і температуру — від +2 °C до +6 °C і вище.

Комплекс знаходиться у смт Велика Димерка, за 15 км від Києва. Біля комплексу проходять автодороги М-01 (Київ – Чернігів), Н-07 (Київ – Суми), європейські маршрути E95 та E101.

№10. Логістичний комплекс “Комодор”

“Комодор” — сучасний логістичний комплекс, що побудований відповідно до стандартів складської логістики. Розмір комплексу складає 69 000 м² та включає складські приміщення та офіси. На території “Комодора” також розташована автостоянка для різного виду автотранспорту. Об’єкт знаходиться під цілодобовою охороною.

Склад поділено на шість окремих блоків. Висота стелі складського приміщення становить 12 м, крок колон — 12х24 м. Підлога наливна, з пилевідштовхувальним покриттям. Максимальне навантаження на підлогу складу — 7 тонн на квадратний метр, на підлогу мезоніну — 1,5 т/м². На кожні 1000 м² знаходяться ворота з автоматичними вирівнювальними платформами. Склад обладнаний спринклерною системою пожежогасіння.

Комплекс “Комодор” розташований у селі Калинівка, за 32 км від Києва. Склад розташований безпосередньо на транспортній розв’язці траси М-06, що сполучає Київ та польсько-український кордон. На об’єкт можна заїхати з автодороги Т-1019 та з магістралі E40/М-06.

№11. Логістичний комплекс “Одеса Логістик Парк”

Складський комплекс “Одеса Логістик Парк” — ще один великий об’єкт на Одещині. Його площа становить 64 600 м². До складу комплексу входять складські та офісні приміщення, обладнані під’їзні шляхи, автостоянки та майданчики для маневрування вантажного транспорту. Територія комплексу оснащена відеоспостереженням, є цілодобова охорона.

ТОП-14 найбільших складів в Україні: рейтинг від платформи WareTeka - 6

Складське приміщення відповідає критеріям класу “A”: висота стелі — 12,2 м, крок колон — 12×24 м, бетонна підлога з антипиловим покриттям витримує навантаження до 6 т/м². Докові ворота обладнані автоматичними вирівнювальними платформами. Електропостачання здійснюється через власну трансформаторну станцію, є централізоване водопостачання та водовідведення, телефонні лінії та інтернет.

“Одеса Логістик Парк” знаходиться біля села Дачне, вздовж магістралі М-05 та Е95. Відстань комплексу до Одеси — 10 км, до Одеської окружної дороги та митного термінала “6-ий кілометр” — 9 км, до Одеського торговельного порту — 15 км.


У складського комплексу “Одеса Логістик Парк” є вільна площа для оренди. Дізнайтеся деталі на WareTeka.


№12. Логістичний комплекс “Макарівський”

“Макарівський” — один з нещодавно побудованих комплексів, що був введений в експлуатацію у 2020-2021 рр. Цей об’єкт займає 61 992 м², територія земельної ділянки становить 7,7 га. Комплекс складається із двох складських будівель, офісів, побутових приміщень. На території “Макарівського” облаштовані під’їзди для фур та майданчики для маневрування та відстою транспорту, автостоянка. Комплекс охороняється, обладнаний системами пожежної безпеки та відеоспостереження.

Склади комплексу мають такі технічні характеристики: висота стелі — 12 м, крок колон — 12х24 м, бетонна підлога має антипилове покриття. Поверховість складів — 3 поверхи. Каркас будівлі складається із залізобетонних конструкцій, додаткову теплоізоляцію забезпечують сендвіч-панелі. Є електропостачання, водопостачання, каналізація, опалення, телекомунікація.

ТОП-14 найбільших складів в Україні: рейтинг від платформи WareTeka - 7

Офісно-логістичний комплекс знаходиться в селі Колонщина, за 20 км від межі міста Києва та за 2,5 км від виставкового центру “КиївЕкспоПлаза”. Поряд із “Макарівським” проходить міжнародний маршрут E40 та траса Київ — Житомир.


У складського комплексу “Макарівський” є вільна площа для оренди. Дізнайтеся деталі на WareTeka.


№13. Логістичний комплекс “EAST GATE LOGISTIC”

Логістичний комплекс “EAST GATE LOGISTIC” складається зі складських приміщень класу A. Його площа становить 49 716 м². Був побудований у 2007 році. Територія під комплекс займає 8 га. Крім приміщень під склади тут також розташовані офіси.

Складський комплекс побудований з якісних матеріалів. Каркас “EAST GATE LOGISTIC” сталевий, сконструйований з використанням балок. У логістичному центрі встановлено дизельний генератор для забезпечення електроенергією систем пожежогасіння та сигналізації у разі відключення.

“EAST GATE LOGISTIC” знаходиться в місті Бориспіль, за 20 км від міської межі Києва. За 5 км від комплексу розташований міжнародний аеропорт “Бориспіль”. Поряд із логістичним центром проходять автодороги Т-1016 та Р-03, а також магістраль E40 (M-03).


У складського комплексу “EAST GATE LOGISTIC” є вільна площа для оренди. Дізнайтеся деталі на WareTeka.


№14. Логістичний центр “РЛЦ-Одеса”

Логістичний центр на Одещині — ще один із великих складських комплексів, побудованих логістичною компанією “РЛЦ” за сучасними (зокрема “зеленими”) технологіями. Його було введено в експлуатацію у 2015 році. Логістичний комплекс площею 36 000 м² складається зі складських та додаткових приміщень, офісів та автостоянки. Для в’їзду в комплекс прокладено асфальтовану під’їзну дорогу.

Складські приміщення складаються з 3 блоків: для замороженої групи товарів (від -24 °C до 0 °C), охолоджених товарів (від 0 °C до +14 °C) та товарів, що не потребують особливих температурних умов. Висота стель складів — 12,9 м, крок колон — 12×24 м, підлога витримує навантаження до 5 тонн на один м². Є відеоспостереження, телефонія та доступ до інтернету.

Мультитемпературний комплекс розташований біля села Дачне, за 10 км від межі міста Одеса та за 8 км від Одеської окружної дороги. Поряд із комплексом проходить траса М-05 (Київ — Одеса), що є частиною міжнародної дороги E95. Комплекс знаходиться за 10 км від митного термінала “6-ий кілометр” та за 18 км від Одеського торговельного порту.

Професійна платформа WareTeka: де шукати логістичні центри України високого класу?

Деякі з представлених великих складів України можна знайти на WareTeka. Наприклад, на платформі розміщені пропозиції щодо оренди сухих приміщень комплексів “Зимна вода” та “Одеса Логістик Парк”. Ці та інші пропозиції щодо складських комплексів можна знайти на нашому сайті.

База складів WareTeka — спеціалізований сервіс, де ми розміщуємо склади тільки високого класу — А, В, С. Усі об’єкти пройшли реновацію під євростандарти та відповідають сучасним вимогам складської логістики.

ТОП-14 найбільших складів в Україні: рейтинг від платформи WareTeka - 2

Пошук складу може бути непростим завданням. Необхідно враховувати специфічні характеристики об’єкта: клас, тип, наявність спеціального устаткування тощо. Розташування складу, його близькість до кінцевих споживачів — ще один фактор, що необхідно враховувати для ефективного транспортування продукції. На сайтах з оголошеннями часто немає можливості вказати всі ці характеристики. Це ускладнює та уповільнює пошук. Важливо, щоб інформація відповідала дійсності. Так можна забезпечити максимальне збереження своєї продукції й бути впевненим у тому, що інвестиція окупиться. Наші фахівці знають про ці потреби, тому при створенні платформи ми врахували всі ці фактори. Щоб підібрати складське приміщення, що відповідатиме всім запитам бізнесу, спробуйте розпочати пошук складу на нашій спеціалізованій платформі.

Оновлена ​​база складів WareTeka пропонує:

  • 500+ складів класів A, B, C у різних містах України;
  • Варіанти приміщень різного типу для зберігання будь-якої продукції;
  • Можливість ознайомитися з правдивими характеристиками та фотографіями об’єкта, його розташуванням;
  • Допомога професійних брокерів у підборі складу під конкретний запит;
  • Супровід протягом усіх етапів угоди до узгодження умов із власником складу.

У 2021 році понад 53% угод на ринку складської нерухомості України було закрито за допомогою платформи WareTeka.

Висновки: будівництво складів високого класу в Україні має значний потенціал

Сучасні складські комплекси — це величезні території, де, крім самих складів, є автостоянки, зручні під’їзні шляхи для вантажного транспорту, зони навантаження-розвантаження, побутові та офісні приміщення. Тут є все необхідне для роботи з різною продукцією великих обсягів. Запити бізнесу на такі комплекси зростають і згодом кількість таких пропозицій на ринку складської нерухомості України збільшиться.

Оскільки попит на висококласні складські приміщення зростає, забудовники інвестують у розвиток сучасних парків логістики. Це об’єкти, що повністю відповідають вимогам сучасної складської логістики. Якщо ваша компанія шукає такий склад для оренди або купівлі, потрібний варіант можна знайти на нашій платформі.

Порівняння об'єктів
Немає інформації для порівняння