Складний пошук
Більше варіантів пошуку
ми знайшли 0 результати
Результати пошуку

Як керувати операціями на складі 3PL і знаходити тимчасові склади?

Автор oleg на 29.12.2020
| 0
Як керувати операціями на складі 3PL і знаходити тимчасові склади?

Аутсорсинг складської логістики —  одна з найбільш популярних послуг серед клієнтів 3PL-операторів. Згідно з щорічним звітом організації Council of Supply Chain Management Professionals “2021 Third-Party Logistics Study”, близько 63% компаній передають операції на складі логістичним провайдерам. Складський аутсорсинг займає друге місце в рейтингу послуг 3PL, поступаючись лише внутрішнім перевезенням.

Як керувати операціями на складі 3PL і знаходити тимчасові склади? - 2

На ринку України є ТОПові гравці, що надають якісний складський аутсорсинг за оптимальною ціною, —  компанії Raben, Pakline Logistics, Ekol та інші. До того ж з ростом сегменту електронної комерції стає ще більш популярним фулфілмент. “Нова Пошта” навіть виокремила послугу в напрям, створив NP Logistics. 

Незважаючи на те, що компанії потребують на аутсорсинг складської логістики, великі 3PL рідко співпрацюють з малим та середнім бізнесом — обіги таких компаній занадто низькі, співробітництво короткочасне, а інтеграція IT-систем не відшкодовується.

Складський аутсорсинг для всіх: як бізнесу налагодити роботу з 3PL

Ми вважаємо, що доступ до якісного складського аутсорсингу повинна мати будь-яка компанія, незалежно від розміру. Так, у команди WareTeka виникла ідея створити сервіс On-Demand. 

Як керувати операціями на складі 3PL і знаходити тимчасові склади? - 3

WareTeka On-Demand —  це інтерфейс, що інтегрується з системами керування складом (WMS) 3PL-операторів. Таким чином, компанія отримує готовий інструмент для передачі складської логістики на аутсорсинг. Користуватися інструментом доволі просто: компанія реєструється в системі, отримує особистий кабінет, де може керувати операціями на складі. 

Співробітництво між 3PL і бізнесом проходить в кілька етапів: 

  1. Ви реєструєтесь в системі. 
  2. Отримуєте доступ до особистого кабінету. 
  3. Вказуєте товарообіг на місяць. 
  4. Привозите продукцію на склад партнера. 
  5. Керуєте операціями на складі через особистий кабінет. 

Наприклад, перед новорічними святами вам потрібно упакувати комбо-набори. За допомогою особистого кабінету ви повідомляєте про це 3PL-оператору, який, в свою чергу, робить копакінг на складі. Статус виконання можна відстежувати через особистий аккаунт.

Як керувати операціями на складі 3PL і знаходити тимчасові склади? - 4

WareTeka On-Demand бере на себя роботу з операціями, —  підписання угод, взаєморозрахунки між клієнтом і партнером, тощо. Таким чином, сервіс вирішує частину проблем для всіх сторін. 

Крім того, за допомогою сервіса ви можете: 

  • Підрахувати вартість послуг від різних логістичних провайдерів і вибрати оптимальний варіант для себе. 
  • Швидко обмінюватися інформацією щодо замовлень —  теперь не потрібно збирати дані покупців магазину в файл, передавати логістичному провайдеру, котрий занесе їх в WMS. Завдяки інтеграції через API з системами 3PL, всі сторони можуть швидко отримувати інформацію. 
  • Відслідковувати товарні стоки —  якщо на складі залишилося мало продукції, ви побачите це в особистому кабінеті та зможете докупити запаси. 
  • Формувати й отримувати електронні документи —  вся документація в системі. 
  • Контролювати переміщення вантажів —  ви завжди знаєте, де знаходиться ваш товар. 

Наразі до сервісу інтегрували першого логістичного оператора, —  компанію Pakline Logistics. До того ж платформа підписала угоди про співробітництво ще з 5 3PL і фулфілмент провайдерами. Ми вже працюємо над підключенням їх до системи. В 2021 році ми плануємо значно розширити кількість партнерів платформи On-Demand.

Тепер сезони пікових навантажень —  не проблема

Якщо для багатьох людей свята —  це радість, то для роздрібної торгівлі й eCommerce —  головний біль. Традиційно, осінь і зима в логістиці —  це періоди пікових навантажень. Компаніям потрібно подбати про те, що на складі були запаси продукції. Якщо не подбати про це завчасно, можна втратити прибуток. 

Саме тому останнім часом платформа WareTeka отримує багато запитів від компаній, що шукають склади для тимчасового зберігання продукції. Як правило, потрібно зберігати декілька палетомісць від 2 тижнів. 

Щоб допомогти компаніям за максимально короткий термін, сервіс WareTeka On-Demand також надає послугу з пошуку складів тимчасового зберігання.

Як керувати операціями на складі 3PL і знаходити тимчасові склади? - 3

Як ми допомагаємо шукати склади для тимчасового зберігання: 

  1. Ви звертаєтесь до співробітників WareTeka. 
  2. Ми вивчаємо специфіку вашого бізнесу: які товари потрібно зберігати, чи потрібні спеціальні умови для зберігання, на який період вам потрібен склад, які обсяги продукції ви хочете зберігати на складі. 
  3. Спираючись на отримані дані, спеціалісти платформи шукають відповідні пропозиції декількох 3PL-операторів. 
  4. Ви отримуєте чіткий розрахунок вартості зберігання на день, цін на вантажно-розвантажувальні роботи, інші послуги. 
  5. Вам потрібно лише вибрати відповідний потребам варіант із запропонованих. 

Наразі ми можемо надати інформацію щодо вільних палетомісць на складах 10 логістичних провайдерів України. Ознайомтеся з даними на зображенні нижче:

Як керувати операціями на складі 3PL і знаходити тимчасові склади? - 6

Платформа WareTeka може підібрати склад для тимчасового зберігання різних асортиментів товарів, —  продуктів харчування, виробів, тощо. Ми допомагаємо знайти склад в різних містах України.

Як керувати операціями на складі 3PL і знаходити тимчасові склади? - 7

Серед партнерів WareTeka —  не лише великі гравці ринку контрактної логістики. Також, ми співпрацюємо з невеликими локальними компаніями й дистриб’юторами. Це допомагає нам завжди знаходити варіанти для будь-яких потреб бізнесу. 

Бажаєте ознайомитись з можливостями WareTeka On-Demand краще? Зверніться до нашого менеджеру з розвитку Марі Чуркіної

Email: churkina@wareteka.com
Телефон: +380 67 612 7661

Порівняння об'єктів
Немає інформації для порівняння